GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli Barosu'ndan "Yenidoğan Çetesi" Skandalına Sert Tepki

Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İstanbul ve Tekirdağ’da ortaya çıkan "Yenidoğan Çetesi" skandalı ile ilgili sert bir açıklama yaptı.

Abone Ol

Denizli Haber - Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, İstanbul ve Tekirdağ’da ortaya çıkan "Yenidoğan Çetesi" skandalı ile ilgili sert bir açıklama yaptı. Organize suç örgütünün yenidoğan bebekleri kasıtlı olarak hasta ettiği ve tedavi süreçlerini uzatarak bazı bebeklerin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddiaları, kamuoyunda büyük infiale neden olmuştu. Açıklamada, bu insanlık dışı olayların toplum vicdanını derinden yaraladığı vurgulandı.

"SAVUNMASIZ BEBEKLERİN YAŞAMI HAKSIZ KAZANÇ ARACINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ"

Baro açıklamasında, bebeklerin sağlık durumlarını kötüleştirerek maddi kazanç sağlamaya çalışan bu organize suç örgütüne sağlık personelleri ve bazı kamu görevlilerinin de dahil olduğuna dikkat çekildi. Yenidoğan bebeklerin yaşamlarının böylesine vicdan yoksunu kişiler tarafından istismar edilmesinin insanlık onuruna ve yaşam hakkına aykırı olduğu belirtildi.

CUMHURİYET SAVCISINA TEHDİT VE YARGIYA BASKI İDDİALARI

Ayrıca, soruşturma sürecinde bir Cumhuriyet Savcısının makamında tehdit edilmesi ve yargı makamlarına baskı yapılmaya çalışıldığı iddiaları, hukuk devleti ilkesine aykırı bir durumu ortaya koydu. Baro, bu suç örgütünün benzer başka faaliyetlerde bulunmuş olma ihtimalinin titizlikle araştırılması gerektiğini vurguladı.

KAYIP ÇOCUKLAR VE TÜİK’E ELEŞTİRİ

Denizli Barosu, Türkiye’de her gün ortalama 32 çocuğun kaybolduğunu hatırlatarak, bu çocukların akıbetinin araştırılmadığını ve TÜİK’in kayıp çocuk verilerini paylaşmaktan kaçındığını belirtti. Komisyon, son dönemde yaşanan Narin Güran, Müslüme Yağal ve Leyla Akdemir gibi çocukların ölümünde önleyici tedbirlerin alınmadığını vurgulayarak, Narin Güran’ın 7 Kasım’da görülecek davasına müdahil olacaklarını açıkladı.

"ETKİN SORUŞTURMA TALEP EDİYORUZ"

Denizli Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, bu vahim olaylar karşısında etkin bir soruşturma yürütülmesi talebinde bulunarak, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti. Açıklamada, Ulu Önder Atatürk’ün "Vatanı korumak, önce çocukları korumakla başlar" sözüne atıfta bulunularak, çocuk haklarının korunmasının en öncelikli görevleri olduğunu vurguladı.