Denizli Haber - Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeden çıkarılmasını memnuniyetle karşıladı. 2021 yılında alınan gri liste kararının, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından bugün yapılan açıklamayla son bulduğu duyuruldu. Memişoğlu, bu olumlu haberin ülkemiz adına hayırlı olmasını diledi.

Genç Mucitlerimizin Projesi Denizli Sınırlarını Aştı Genç Mucitlerimizin Projesi Denizli Sınırlarını Aştı

GRİ LİSTEDEN ÇIKMANIN ÖNEMİ

Memişoğlu, gri listede yer almanın uluslararası yatırım fonlarının ülkeye yönelmesini zorlaştırdığını, sınır ötesi işlemleri kısıtladığını ve krediye erişimi zorlaştırdığını belirtti. “Gri listeden çıkmamız, ülkemize olan güveni artıracak ve Orta Vadeli Program hedeflerimize ulaşmamız adına oldukça önemli” dedi.

ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN İLGİSİ ARTACAK

Türkiye'nin gri listeden çıkmasıyla oluşacak güven ortamının, uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisini artıracağını ifade eden Memişoğlu, “Kaynak ve sermaye girişinin hızlanacağını söyleyebiliriz. Bu gelişme, dezenflasyon sürecini de ivmelendirerek ihracatçılar için yılın ikinci yarısında daha ılımlı bir ihracat iklimi oluşmasını sağlayabilir” dedi.

Memişoğlu, Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasının ülke ekonomisi üzerinde pozitif etkiler yaratacağını ve uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye olan güveninin artacağını vurguladı. Bu gelişmenin, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olduğunu belirterek, ülke ekonomisinin geleceği için umut verici bir döneme girildiğini ifade etti.

Editör: Tahir Aygün