1 ay önce SAĞLIK

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ile birlikte 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında Mehmet Salih Karaoğlanoğlu Aile Sağlığı Merkezi ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Mobil Kanser Tarama Tırını ziyaret ederek sağlık çalışanlarının Halk Sağlığı Haftasını kutladı.

1 ay önce ASAYİŞ

Burdur'un Gölhisar ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen olayda baba ve oğlu iş yerlerinin önünde kurşun yağmuruna tutuldu. Baba olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan oğlu ise sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

1 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Çal Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi iş birliği ile Çal Kaymakamlığı tarafından planlanan Çal’dan Çağa Strateji Geliştirme Çalıştayı’nın ardından hazırlanacak sonuç raporu ile ilçe stratejik planının hazırlanması amacıyla hazırlanan protokol Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Çal Kaymakamı Ahmet Baz ve Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan ile birlikte Rektörlük makamında imzalandı.

1 ay önce SİYASET

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, tekstil sektöründe yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıdı. Arpacı, “Türkiye için önemli sektörlerden biri olan tekstil ve hazır giyim, son yıllarda üretim ihracat ve istihdam açısından gerileme yaşamaktadır. İçinde bulunduğumuz koşullarda tekstil sektöründe 300 bine yakın istihdam kaybı yaşandığı, 2 bin civarında şirketin kapandığı veya küçüldüğü belirtilmektedir” dedi.

1 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Pamukkale'yi ziyaret eden turist sayısı, bu yılın 8 ayında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 12 artarak 1 milyon 700 bin oldu.

1 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli Barosu, 2024-2025 adli yılının başlaması dolayısıyla düzenlediği açılış kokteylinde avukat, hakim ve savcıları bir araya getirdi. Etkinliğe katılan Denizli protokolü, Baro Başkanı Adnan Demirdöğer’in yeni adli yıla dair iyi dileklerini paylaştığı gecede, canlı müzik eşliğinde keyifli bir gece geçirdi.

1 ay önce Buldan

Denizli'de yaz mevsiminde hava sıcaklıklarının normalin üzerinde seyretmesi nedeniyle çekirdeksiz sultaniye üzümünde kalite artarken, verimde düşüş yaşandı. Üreticiler, iklim değişikliği ve sulama suyu azalmaları nedeniyle rekolte kaybı yaşadıklarını belirtti.

1 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, yaşanan kuraklık nedeniyle arpa, buğday ve yulafta %35-40, kekik üretiminde %40 ve silajlık mısırda %40 verim kaybı yaşandığını açıkladı.

1 ay önce DENİB

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın getireceği ek maliyetlerin ihracatçıları zorlayacağını belirterek, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı.

1 ay önce GÜNÜN İÇİNDEN

AYSİAD Başkanı Mahmut Catlık, inşaat ve gayrimenkul sektörünün yüksek faiz oranları ve düşük kredi limitleri nedeniyle ciddi bir kriz yaşadığını belirtti. Catlık, "Son dört aydır konut satışları neredeyse durdu. Emlak sektöründeki durgunluk, 350 iş kolunu etkileyerek ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Reklam Bloğu