1 ay önce Çivril

Çivril'de 26. Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali Coşkuyla başladı. Festivalin en dikkat çekici anlarından biri ise Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşen “kardeş halayı” oldu.

1 ay önce EKONOMİ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri 50 baz puan indirme kararı, altın fiyatlarını tarihi zirvelere taşıdı. Gram altın, güne yükselişle başlayarak 2.848 TL'ye ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

1 ay önce Merkezefendi

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

1 ay önce Babadağ

Denizli’nin Babadağ İlçesi, bu yıl 6’ncısı düzenlenecek Babafest ve 5’inci Off Road şölenlerine hazırlanıyor. 4-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festivalde birbirinden ünlü sanatçılar da sahne alacak.

1 ay önce SİYASET

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, devlet okullarında kayıt sırasında alınan ve “bağış” olarak adlandırılan kayıt ücreti sorununu Meclis gündemine taşıdı. Uygulamanın eğitimde fırsat eşitliğinin önüne geçtiğini belirten Arpacı, “Anayasanın eğitimin parasız olduğunu vurgulamasına rağmen, velilerden kayıt sırasında zorunlu olarak para talep edilmesi, hukuki bir çelişki yaratmaktadır. Bu durum, devletin eğitim alanındaki anayasal yükümlülüklerini yerine getirmediğini göstermektedir” dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, Denizli OSB içerisinde yer alan firmalardaki kadın çalışanlara yönelik kanser taraması gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı’na ait olan Pembe Mobil Kanser Tarama Tırı’nda kadın çalışanlara meme kanseri ve rahim ağzı kanseri taraması yapıldı.

1 ay önce SİYASET

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasa'nın 4. maddesine karşıt açıklamalarını eleştirerek, bu durumun demokrasi ve hukuk devleti açısından son derece kaygı verici olduğunu vurguladı. Horzum, Anayasa’nın ilk dört maddesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarını oluşturduğunu ve toplumun çağdaş değerlerle buluşmasını sağladığını ifade etti.

1 ay önce Çameli

Turizm alanında yapılan projelerle dikkat çeken Denizli’nin Çameli ilçesi, Cittaslow (Sakin Şehir) unvanı almak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

1 ay önce ASAYİŞ

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yerleşim alanlarına yakın bir noktada bulunan boş arazide çıkan örtü yangın korku ve paniğe neden oldu.

1 ay önce EĞİTİM

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sonuçları açıklandı. Önlisans sonuçları sınava katılım sağlayan adaylar tarafından heyecanla bekleniyordu. Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerinden mezun olan adaylar, kamuda memur olarak çalışabilmek için 1 Eylül'de KPSS önlisans sınavlarına katılmıştı. Şimdi ise gözler KPSS önlisans tercihlerinde olacak. İşte 2024 KPSS önlisans sonuçları sorgulama ekranı.

Reklam Bloğu