İyi Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Erdem Hayta İyi Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Erdem Hayta

Denizli Haber - AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, ortağı olduğu Doğa Plastik AŞ'de %13 oranında ortaklık payına sahip olduğunu ve bu şirketin tasfiye sürecinde olduğunu vurguladı. Şirketin bugüne kadar tüm vergisel yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirten Ök, tasfiye kararının ardından şirketin kâr etmediğini ve dolayısıyla ödenecek vergi bulunmadığını söyledi. Ayrıca, eşinin adına kayıtlı olan Gelişim Mühendislik Ltd. Şti.'nin yerel bazda klima satışı yapan bir işletme olduğunu ve bu şirketin de yıllardır vergi yükümlülüklerini düzenli olarak yerine getirdiğini belirtti.

Açıklamasında, şirketlerin maliyet, genel yönetim giderleri, pazarlama giderleri ve finansman giderlerini düştükten sonra elde ettikleri kâr üzerinden vergi ödediklerini ifade eden Ök, "Vergiler ciro üzerinden ödenmemektedir. Giderleri yüksek olan şirketler, zarar edebilmekte ve bu durumda kurumlar vergisi doğmamaktadır" dedi.

Ök, gerek kendi ortak olduğu gerekse eşinin adına kayıtlı şirketlerin hesaplarının şeffaf olduğunu ve vergi idaresi tarafından her zaman incelenebileceğini belirtti. Ayrıca, iddiada bulunanların bağımsız bir denetim firmasıyla şirketleri inceleyebileceğini söyledi. Nilgün Ök, "Benim ve ailemin kimseye hesap veremeyeceği bir durumu söz konusu değildir" diyerek, kendisinin 18 yaşından beri düzenli olarak gelir vergisi ödeyen bir vergi mükellefi olduğunu hatırlattı.

Son olarak, şirketlerin zarar etmesi nedeniyle vergi ödememelerini eleştirenlerin, bu durumu vekillik görevi ile ilişkilendirerek kasıtlı ve vicdansız bir tutum sergilediklerini ifade etti. Ök, kamuoyuna saygılarını sunarak açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Tahir Aygün