EĞİTİM

Denizli Karacan Özel Öğretim Kursu, Şampiyonları Cumhuriyet Altınıyla Ödüllendirdi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda Denizli ve Türkiye derecesi elde eden Denizli Karacan Özel Öğretim Kursu, şampiyonları Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

Abone Ol

Denizli Haber - Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu yıl 8-9 Haziran tarihlerinde yapıldı. 8 Haziran’da YKS’nin 1’inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran’da ise 2’nci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 3’üncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) uygulandı. TYT’ye bu yıl 2 milyon 819 bin 362, AYT’ye ise 1 milyon 776 bin 496 aday katıldı.

KARACAN KURSLARI, DERECE YAPTI

Denizli Karacan Özel Öğretim Kursu öğrencilerinden Enes Kiraz YKS Sayısal Denizli 1’incisi ve Türkiye 15’incisi, Hüseyin Talha Erdoğan YKS Eşit Ağırlık Denizli 1’incisi ve Türkiye 39’uncusu ile Ahmet Enes Öznur YKS Sözel Türkiye 51’incisi olmayı başardı.

CUMHURİYET ALTINIYLA ÖDÜLLENDİRİLDİLER

Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklamasında bulunan Denizli Karacan Özel Öğretim Kursu Kurucu Müdürü ve matematik öğretmeni Mustafa Akdere, Denizli ve Türkiye derecesi elde eden öğrencileri Cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

“TABULARI YIKTIK”

Öğrencileri tebrik eden Akdere, “Anadolu ve fen liseleri ile sosyal bilimler liselerinden mezun adayların daha çok lisans programlarına yerleştiğini söylemek mümkün. Denizli Karacan Kursu olarak, 2024 YKS'de Türkiye'de bir ilki başardık ve tabuları yıktık. Denizli Karacan Kursu olarak, biz sadece Türkiye derecesi çıkarmadık, ayrıca Türkiye’de ki tabuları yıktık. Derece sadece nitelikli okullardan çıkar ön yargısını yıktık. Adrese dayalı bir mahalle okulundan Türkiye derecesi çıkardık” dedi.